Fırın Sütlaç – turku virtuves saldais lepnums
9. septembris, 2025 pl. 11:22

Fırın Sütlaç ir tradicionāls turku rīsu pudiņš, kas tiek gatavots no piena, rīsiem, cukura un nedaudz vaniļas. Kad tas tiek ievietots keramikas trauciņos un apcepts krāsnī, virspusē veidojas zeltaini brūna garoziņa, kas piešķir desertam neatkārtojamu garšu un raksturu.
Šī garduma vēsture aizsākas Osmaņu impērijas laikos, kad saldie piena ēdieni bija īpaši iecienīti sultāna galmā. Ar laiku Fırın Sütlaç kļuva par neatņemamu Turcijas ikdienas daļu – to baudīja mājās, kafejnīcās un svinīgos brīžos.
Mūsdienās Fırın Sütlaç ir ne tikai deserts, bet arī viesmīlības un kopā būšanas simbols. Tas ir ideāls noslēgums bagātīgai maltītei un viens no tiem ēdieniem, kas ļauj sajust autentisko turku garšu.