Güllaç – Turcijas maģija desertā
22. septembris, 2025 pl. 10:45

Güllaç ir viegls un maigs deserts, kas tiek gatavots no īpašām, ļoti plānām kukurūzas cietes un kviešu miltu plāksnēm, kuras kārto ar pienu, cukuru un rožūdeni. Deserts tiek rotāts ar granātābola sēkliņām un riekstiem – īsts vizuāls un garšas baudījums.
Šis saldums radās Osmaņu impērijā jau 15. gadsimtā, un to uzskata par vienu no senākajiem turku desertiem. Tradicionāli Güllaç tiek baudīts Ramadāna laikā, jo tas ir viegls, atsvaidzinošs un simbolizē svētku atmosfēru.
Turku kultūrā Güllaç nav tikai deserts – tas ir stāsts par viesmīlību, tradīcijām un estētiku, kas vieno ģimenes pie galda un iepriecina viesus.